mięso zjadło aluminium

lamia Data ostatniej zmiany: 2012-04-09 02:05:09

mięso zjadło aluminium

2012-04-07 19:05:31 - lamia

wiadomo że alu-folli nie styosuje się do produktów o odczynie kwaśnym, ale
jakoś nie przyszło mi do głowy nię używania do mięsa...
po zawinięciu schaba w folię na 12h - schab wyżarł w folli dziury na wylot o
centymetrowej średnicy (a może to nie schab ale ostre przyprawy : ) - nie
wiem )
w każdym razie dla urozmaicenia polceam prosty w przyrządzeniu alu-schab
:p.






Re: mięso zjadło aluminium

2012-04-07 21:03:54 - jerzy.n


Użytkownik lamia napisał w wiadomości
news:jlps4b$g1n$1@node2.news.atman.pl...
> wiadomo że alu-folli nie styosuje się do produktów o odczynie kwaśnym, ale
> jakoś nie przyszło mi do głowy nię używania do mięsa...
> po zawinięciu schaba w folię na 12h - schab wyżarł w folli dziury na wylot
> o centymetrowej średnicy
A przypadkowo tego schabu nie potraktowałaś jakimś peklowinem, czy podobnym
srodkiem ?




Re: mięso zjadło aluminium

2012-04-07 23:05:42 - Nixe

W dniu 2012-04-07 19:05, lamia pisze:
> wiadomo że alu-folli nie styosuje się do produktów o odczynie kwaśnym,
> ale jakoś nie przyszło mi do głowy nię używania do mięsa...
> po zawinięciu schaba w folię na 12h - schab wyżarł w folli dziury na
> wylot o centymetrowej średnicy (a może to nie schab ale ostre przyprawy
> : ) - nie wiem )

Co Ty za mięso kupujesz?
Jak nie twarde piersi kurze, to żrący schab ;-)

Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tym, żeby jakakolwiek żywność
nadająca się do spożycia (a więc np. nie stężony kwas siarkowy czy inszy
wodorotlenek sodu ;-) była w stanie wyżreć dziury w folii aluminiowej.

N.



Re: mięso zjadło aluminium

2012-04-09 02:05:09 - Dariusz K. Ładziak

Użytkownik Nixe napisał:
> W dniu 2012-04-07 19:05, lamia pisze:
>> wiadomo że alu-folli nie styosuje się do produktów o odczynie kwaśnym,
>> ale jakoś nie przyszło mi do głowy nię używania do mięsa...
>> po zawinięciu schaba w folię na 12h - schab wyżarł w folli dziury na
>> wylot o centymetrowej średnicy (a może to nie schab ale ostre przyprawy
>> : ) - nie wiem )
>
> Co Ty za mięso kupujesz?
> Jak nie twarde piersi kurze, to żrący schab ;-)

Wciąż takie samo - trzeci żywot a to kurczęcej piersi, a to świńskich
pleców...
Podchloryn sodu rządzi!

--
Darek




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS