Jak upiec rybę, tak by udawała smażoną w panierce?

Stokrotka Data ostatniej zmiany: 2011-12-14 12:07:22

Jak upiec rybę, tak by udawała smażoną w panierce?

2011-12-13 22:03:26 - Stokrotka

Moja wątroba nie lubi smażenia , co innego podniebienie.
Problem typowy nie tylko dla wątrobowca.
Co tu dużo pisać: smażenie jest niezdrowe (wżody, serce...).

Jak więc upiec rybę tak by wyglądała i smakowała jak smażona,
no może być bez smaku tłuszczu.

--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
reforma.ortografi.w.interia.pl/




Re: Jak upiec rybę, tak by udawała smażoną w panierce?

2011-12-13 22:12:07 - XL

Dnia Tue, 13 Dec 2011 22:03:26 +0100, Stokrotka napisał(a):

> Moja wątroba nie lubi smażenia , co innego podniebienie.
> Problem typowy nie tylko dla wątrobowca.
> Co tu dużo pisać: smażenie jest niezdrowe (wżody, serce...).
>
> Jak więc upiec rybę tak by wyglądała i smakowała jak smażona,
> no może być bez smaku tłuszczu.

Po prostu przypraw rybę jak lubisz i otocz w mące, włóż w posmarowaną oliwą
lub olejem folię alu i zawiń szczelnie, piecz w temp. 200 stopni jakieś 20
minut, potem rozchyl folię i dopiekaj z 10 minut lub więcej - do łądnego
zrumienienia.
Powinno byc dobrze. Może nie całkiem jak smażona, ale równie smaczna
będzie.
--
XL



Re: Jak upiec rybę, tak by udawała smażoną w panierce?

2011-12-13 23:19:08 - Stokrotka


Użytkownik XL napisał w wiadomości
news:j7j299x59du5$.hdgdyhsg6yjx$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 13 Dec 2011 22:03:26 +0100, Stokrotka napisał(a):
>
>> Moja wątroba nie lubi smażenia , co innego podniebienie.
>> Problem typowy nie tylko dla wątrobowca.
>> Co tu dużo pisać: smażenie jest niezdrowe (wżody, serce...).
>>
>> Jak więc upiec rybę tak by wyglądała i smakowała jak smażona,
>> no może być bez smaku tłuszczu.
>
> Po prostu przypraw rybę jak lubisz i otocz w mące, włóż w posmarowaną
> oliwą
> lub olejem folię alu i zawiń szczelnie, piecz w temp. 200 stopni jakieś 20
> minut, potem rozchyl folię i dopiekaj z 10 minut lub więcej - do łądnego
> zrumienienia.
> Powinno byc dobrze. Może nie całkiem jak smażona, ale równie smaczna
> będzie.

A jajo? spali się, jakby dodać.

--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
reforma.ortografi.w.interia.pl/




Re: Jak upiec rybę, tak by udawała smażoną w panierce?

2011-12-14 12:07:22 - XL

Dnia Tue, 13 Dec 2011 23:19:08 +0100, Stokrotka napisał(a):


> A jajo? spali się, jakby dodać.

Raczej się spiecze, ale nie próbowałam.
--
XL



Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS