papryczka pepperoni

domin Data ostatniej zmiany: 2011-12-03 16:55:05

papryczka pepperoni

2011-11-28 14:02:54 - domin

witam,
mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
pomysly?
--
*sama prawda* www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4



Re: papryczka pepperoni

2011-11-28 15:37:16 - Cezar



On 28/11/2011 13:02, domin wrote:
> witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?

a co to jest 'papryczka pepperoni'?

c.



Re: papryczka pepperoni

2011-11-28 16:52:08 - Dawid

W dniu 2011-11-28 15:37, Cezar pisze:
> papryczka pepperoni

www.frisco.pl/product/22223072/FRISCO_FRESH_Papryka_pepperoni_zielona.xhtml

wss.biopunkt.pl/ostra-papryka-peperoni-jalapeno-350g-kosk-p2824-store2824.html

itp.



Re: papryczka pepperoni

2011-11-29 08:29:47 - wolim

W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
> witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?

Hmm... Chcesz wyczarować obiad z papryczek pepperoni?
To raczej służy jako przyprawa, a nie główny składnik dania...

Pozdrawiam,
MW



Re: papryczka pepperoni

2011-11-29 09:10:03 - lemonka


Użytkownik wolim napisał w wiadomości
news:jb21l9$j3o$2@usenet.news.interia.pl...
>W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
>> witam,
>> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
>> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
>> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
>> pomysly?
>
> Hmm... Chcesz wyczarować obiad z papryczek pepperoni?
> To raczej służy jako przyprawa, a nie główny składnik dania...
>

Dlatego wyczarować a nie ugotować.




Re: papryczka pepperoni

2011-11-29 14:22:03 - Florian


Użytkownik domin napisał w wiadomości > witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?
> --
> *sama prawda* www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4


Znam jeden świetny przepis. Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki, po
czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24 godziny
zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie odlewasz połowę
wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż - dokładnie 2 ziarna
na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po zestawieniu z ognia czekasz aż
odparuje i wuala.
A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej co
by danie nie było zbyt syte.




Re: papryczka pepperoni

2011-11-29 17:42:55 - domin


> Znam jeden świetny przepis. Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki,
> po czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24
> godziny zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie
> odlewasz połowę wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż -
> dokładnie 2 ziarna na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po
> zestawieniu z ognia czekasz aż odparuje i wuala.
> A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej
> co by danie nie było zbyt syte.

padam na twarz ze smiechu, NELEJCIE MU

ps. zal

--
*sama prawda* www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4



Re: papryczka pepperoni

2011-12-02 12:03:36 - Florian


Użytkownik domin napisał >> Znam jeden świetny przepis.
Bierzesz owe papryczki i odcinasz końcówki,
>> po czym zalewasz wodą. Tak zamarynowane muszą przeleżeć przynajmniej 24
>> godziny zawinięte w koc i przykryte dwoma poduszkami. Po tym czasie
>> odlewasz połowę wywaru i stawiasz na gaz na 7,5 minuty, dorzucasz ryż -
>> dokładnie 2 ziarna na jedną papryczkę + dwie łyżeczki cukru. Po
>> zestawieniu z ognia czekasz aż odparuje i wuala.
>> A i byłbym zaponiał, możesz dorzucić ćwierć grzybka mun, ale nie więcej
>> co by danie nie było zbyt syte.
>
> padam na twarz ze smiechu, NELEJCIE MU
>
> ps. zal
>
> --


W dupie mam czy cię coś śmieszy czy nie i jeśli coś tu jest załosnego to
twój post. Czego się spodziewasz...na głupie pytanie głupia odpowiedź, być
może dzieki niej twoj następny wątek nie będzie dotyczył Ziół Małgorzatki i
pytania o to, jaki obiad dwudaniowy można z nich zrobić.




Re: papryczka pepperoni

2011-12-03 16:40:54 - lamia

Florian wrote in message
news:jbaba0$38u$1@inews.gazeta.pl...
> ...na głupie pytanie głupia odpowiedź, być

na mój gust - masz małą wyobraźnię.




Re: papryczka pepperoni

2011-11-29 16:26:25 - Dawid

W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
> witam,
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
> pomysly?

gotowanie.onet.pl/5726,0,1,feta-z-grillowana-papryczka-pepperoni,ksiazka_przepis.html



Re: papryczka pepperoni

2011-11-29 17:47:05 - domin

W dniu 2011-11-29 16:26, Dawid pisze:
> W dniu 2011-11-28 14:02, domin pisze:
>> witam,
>> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
>> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google
>> raczej milczy na ich temat, wszedzie tylko chili con carne, moze jakies
>> pomysly?
>
> gotowanie.onet.pl/5726,0,1,feta-z-grillowana-papryczka-pepperoni,ksiazka_przepis.html
>

dzieki, akurat trafiles bo fete tez lubie

--
*sama prawda* www.youtube.com/watch?v=Y-RhOKNcgt4



Re: papryczka pepperoni

2011-12-03 16:55:05 - lamia

domin wrote in message news:jb00pv$o1a$1@inews.gazeta.pl...
> mam kilka ostrych papryczek pepperoni, chcialbym cos z nich wyczarowac,
> oczywiscie najlepiej jakis obiad (zawsze dorzucalem 2 do pizzy), google


zależy czy są małe czy duże - jak nie za małe, to:

- zrób masę z twarogu (np z ziołami, czy czymkolwiek (może zetrzeć parmezan
na pył i rozmieszać z takim twarogiem, albo twarówz ze szpinakiem -
wahtever), musi byc mokra (rozrobić śmietaną czy czymś, najlepiej umixować
żeby była 'podatna') /można dodać jedno jajko dla lepszego związania/
- i napchaj masę do papryczek (np. za pomocą woreczka z dziurką albo
strzykawą do masy tortowej (nie próbowałam ale tak bym próbowała..), w
wersji maso- łyżeczką albo magicznie (no, czarować chciałeś, to chyba
UMIESZ? :]]]))
- paprycznki obpanieruj (standardowo - jajko, buła /lub mąka)
- wrzucaj na olej i obsmaż

Podawać z masą śmietanową (śmietana z przyprawami np cząber / bazylia czy
oregano) do umaczania papryczek - bo ostre mogą być :]



Jak bardzo małe to zadusić z kurczakiem (pierw obsmażonym,w dowolnej
postaci - czy filet czy pałki (wg mnie lepiej)) z brzoskwianiami z puchy (w
zalewie z brzoskwiń).








Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS