Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bierzcie to ode mnie

Jackare Data ostatniej zmiany: 2010-05-18 07:23:41

Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bierzci...

2010-05-12 22:43:41 - Jackare

Niech to ktoś weźmie ode mnie bo ja napędzić to jedynie stracha potrafię a
na soczki owocowe to zbyt dla mnie ekstrawaganckie naczynie :)
www.allegro.pl/item1037659315_gasior_balon_dymion_kosz_wiklina_wielki_duzy.html
--
Jackare




Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-13 06:29:07 - Panslavista


Jackare wrote in message
news:hsf39u$g0l$1@node1.news.atman.pl...
> Niech to ktoś weźmie ode mnie bo ja napędzić to jedynie stracha potrafię a
> na soczki owocowe to zbyt dla mnie ekstrawaganckie naczynie :)
> www.allegro.pl/item1037659315_gasior_balon_dymion_kosz_wiklina_wielki_duzy.html
> --
> Jackare

Nastaw jabłecznik lub gruszecznik - napój dla całej rodziny.





Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-13 10:49:34 - jerzyn


Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4beb80ae$0$19182$65785112@news.neostrada.pl...
>
>>> Jackare
>
> Nastaw jabłecznik lub gruszecznik - napój dla całej rodziny.
>
Przecudnego smaku dopiero jest to co z gruszecznika popędzisz
jerzyn






Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-13 10:59:18 - Panslavista

jerzyn wrote:

>
> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4beb80ae$0$19182$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>>>> Jackare
>>
>> Nastaw jabłecznik lub gruszecznik - napój dla całej rodziny.
>>
> Przecudnego smaku dopiero jest to co z gruszecznika popędzisz
> jerzyn

Nie pędzę.



Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-13 13:20:44 - Misiek


Użytkownik Jackare napisał w wiadomości
news:hsf39u$g0l$1@node1.news.atman.pl...
> Niech to ktoś weźmie ode mnie bo ja napędzić to jedynie stracha potrafię a
> na soczki owocowe to zbyt dla mnie ekstrawaganckie naczynie :)
> www.allegro.pl/item1037659315_gasior_balon_dymion_kosz_wiklina_wielki_duzy.html

Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac, zostawic az
przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego, jesli za malo go w
samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac znad osadu, zakorkowac,
zostawic na pol roku i... butelkowac :-)




Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-13 18:32:20 - Andrzej S.

Misiek pisze:
>
>
> Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac, zostawic
> az przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego, jesli za malo
> go w samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac znad osadu,
> zakorkowac, zostawic na pol roku i... butelkowac :-)

A gdzie >przepedzic< ? Nie szkoda watroby?
--
A S



Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-14 07:43:47 - Misiek


Użytkownik Andrzej S. napisał w wiadomości
news:4bec2994$1@news.home.net.pl...
> Misiek pisze:
>>
>>
>> Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac, zostawic az
>> przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego, jesli za malo go
>> w samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac znad osadu, zakorkowac,
>> zostawic na pol roku i... butelkowac :-)
>
> A gdzie >przepedzic< ? Nie szkoda watroby?

PO co? ja pisalem o winie... nie o zajzarcerze ktory czasem po
przepedzeniu wychodzi nieumiejetnymj pedzaczom hehehe




Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-14 07:55:23 - Andrzej S.

Misiek pisze:
>
>>> Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac,
>>> zostawic az przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego,
>>> jesli za malo go w samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac
>>> znad osadu, zakorkowac, zostawic na pol roku i... butelkowac :-)
>>
>> A gdzie >przepedzic< ? Nie szkoda watroby?
>
> PO co? ja pisalem o winie... nie o zajzarcerze ktory czasem po
> przepedzeniu wychodzi nieumiejetnymj pedzaczom hehehe
>

Chcialem powiedziec, ze jakby nie pedzic, zawsze bedzie czystsze
niz wino. (Nie wiadomo, czy zdrowsze - jeden wypije butelke wina,
inny w to miejsce butelke bimbru...). Zatem pedzic, a potem
rozcienczac, nalewac, czekac.

--
A S



Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-14 08:16:08 - Misiek


Użytkownik Andrzej S. napisał w wiadomości
news:4bece5ca$1@news.home.net.pl...
> Misiek pisze:
>>
>>>> Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac, zostawic
>>>> az przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego, jesli za
>>>> malo go w samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac znad osadu,
>>>> zakorkowac, zostawic na pol roku i... butelkowac :-)
>>>
>>> A gdzie >przepedzic< ? Nie szkoda watroby?
>>
>> PO co? ja pisalem o winie... nie o zajzarcerze ktory czasem po
>> przepedzeniu wychodzi nieumiejetnymj pedzaczom hehehe
>>
>
> Chcialem powiedziec, ze jakby nie pedzic, zawsze bedzie czystsze
> niz wino. (Nie wiadomo, czy zdrowsze - jeden wypije butelke wina,
> inny w to miejsce butelke bimbru...). Zatem pedzic, a potem
> rozcienczac, nalewac, czekac.
>

NIE !!! Wino to wino, rozcienczane przepedzone juz nie ma wiele wspolnego
z winem...




Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-17 08:52:16 - Andrzej S.

Misiek pisze:
>
>>>>> Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac,
>>>>> zostawic az przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego,
>>>>> jesli za malo go w samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac
>>>>> znad osadu, zakorkowac, zostawic na pol roku i... butelkowac :-)
>>>>
>>>> A gdzie >przepedzic< ? Nie szkoda watroby?
>>>
>>> PO co? ja pisalem o winie... nie o zajzarcerze ktory czasem po
>>> przepedzeniu wychodzi nieumiejetnymj pedzaczom hehehe
>>>
>>
>> Chcialem powiedziec, ze jakby nie pedzic, zawsze bedzie czystsze
>> niz wino. (Nie wiadomo, czy zdrowsze - jeden wypije butelke wina,
>> inny w to miejsce butelke bimbru...). Zatem pedzic, a potem
>> rozcienczac, nalewac, czekac.
>>
>
> NIE !!! Wino to wino, rozcienczane przepedzone juz nie ma wiele
> wspolnego z winem...
>

Eh, nie dogadamy sie. Przy okazji zapraszam na kielicha
i przez wieczór wyjasnie przewage nalewki nad winem :-)
--
A S



Re: Hej przetwórcy domowi i bimbrownicy egzorcyści, bie...

2010-05-18 07:23:41 - Misiek


Użytkownik Andrzej S. napisał w wiadomości
news:4bf0e79e$1@news.home.net.pl...
> Misiek pisze:
>>
>>>>>> Jaknajbardziej sie na soczek nadaje... pozniej drozdze dodac,
>>>>>> zostawic az przerobia cokier (ewentualnie dolac syropu cukrowego,
>>>>>> jesli za malo go w samych owocach), po fermentacji burzliwej zlac
>>>>>> znad osadu, zakorkowac, zostawic na pol roku i... butelkowac :-)
>>>>>
>>>>> A gdzie >przepedzic< ? Nie szkoda watroby?
>>>>
>>>> PO co? ja pisalem o winie... nie o zajzarcerze ktory czasem po
>>>> przepedzeniu wychodzi nieumiejetnymj pedzaczom hehehe
>>>>
>>>
>>> Chcialem powiedziec, ze jakby nie pedzic, zawsze bedzie czystsze
>>> niz wino. (Nie wiadomo, czy zdrowsze - jeden wypije butelke wina,
>>> inny w to miejsce butelke bimbru...). Zatem pedzic, a potem
>>> rozcienczac, nalewac, czekac.
>>>
>>
>> NIE !!! Wino to wino, rozcienczane przepedzone juz nie ma wiele
>> wspolnego z winem...
>>
>
> Eh, nie dogadamy sie. Przy okazji zapraszam na kielicha
> i przez wieczór wyjasnie przewage nalewki nad winem :-)

Z checia, ale ... jesli ktos nie lubi nalewek?
Wino to wino :-)




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS