Wiosenna kapusta - profanacja :)

E. Data ostatniej zmiany: 2010-06-03 09:02:12

Wiosenna kapusta - profanacja :)

2010-05-27 19:04:21 - E.

Przepis na moje ulubione wiosenne danie:
2 młode kapusty,
pęczek młodej marchewki
6 cienkich parówek (1 profanacja)
2 kostki rosołowe (2 profanacja) lub bulion
trochę koperku

Kapusty poszatkować, marchewkę pokroić w talarki, parówki też w talarki,
wrzucić do gara, dodać ciut oleju, kostki rosołowe, podlać niedużo wodą
lub bulionem (wtedy juz bez kostek).
Dusić na wolnym ogniu ok. godziny, doprawić pieprzem, koperkiem - mozna
ciut zagęścić zasmażką, jak ktoś lubi.

Pychota.

E.



Re: Wiosenna kapusta - profanacja :)

2010-05-27 21:28:40 - Marek

Cześć E.
Thu, 27 May 2010 19:04:21 +0200 w
napisałeś:

> Dusić na wolnym ogniu ok. godziny,

nie żebym się czepiał, jednak mam pytanie techniczne: czy po godzinie
duszenia wyjdzie z tego coś innego niż nieokreślona breja z parówkami?

--
Pozdrawiam,
Marek
Hard work never killed anyone, but why give it a chance?



Re: Wiosenna kapusta - profanacja :)

2010-05-27 23:35:15 - Jan Werbiński

Użytkownik Marek napisał w wiadomości
news:t77uup1opw04.dlg@markowy.serwer...
> Cześć E.
> Thu, 27 May 2010 19:04:21 +0200 w
> napisałeś:
>
>> Dusić na wolnym ogniu ok. godziny,
>
> nie żebym się czepiał, jednak mam pytanie techniczne: czy po godzinie
> duszenia wyjdzie z tego coś innego niż nieokreślona breja z parówkami?

Smród na całą ulicę wyjdzie na pewno

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/





Re: Wiosenna kapusta - profanacja :)

2010-05-28 00:49:42 - Marek

Cześć Jan Werbiński
Thu, 27 May 2010 23:35:15 +0200 w
napisałeś:

> Smród na całą ulicę wyjdzie na pewno

bardzo lubię młodą kapustę i nie o to mi chodziło. Wydaje mi się, że 20
minut duszenia - bo tyle marchewce tez wystarczy - będzie wystarczajace.
--
Pozdrawiam,
Marek
Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligencja,
jest to, że się z nami nie kontaktują.



Re: Wiosenna kapusta - profanacja :)

2010-05-28 11:31:24 - E.

Marek pisze:
> Cześć Jan Werbiński
> Thu, 27 May 2010 23:35:15 +0200 w
> napisałeś:
>
>> Smród na całą ulicę wyjdzie na pewno
>
> bardzo lubię młodą kapustę i nie o to mi chodziło. Wydaje mi się, że 20
> minut duszenia - bo tyle marchewce tez wystarczy - będzie wystarczajace.

Ja lubię jak kapusta jest miękka, ale przecież to kwestia gustu.
Nie wychodzi breja, ale możesz spróbować dusić krócej.

E.



Re: Wiosenna kapusta - profanacja :)

2010-06-03 09:02:12 - MrKyllyan

W dniu 28.05.2010 11:31, E. pisze:
>
> Ja lubię jak kapusta jest miękka, ale przecież to kwestia gustu.
> Nie wychodzi breja, ale możesz spróbować dusić krócej.
>
> E.
Po godzinie duszenia to i stara kapusta będzie miękka ;)


--- news://freenews.netfront.net/ - complaints: news@netfront.net ---



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS