A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)

Lady_Heather Data ostatniej zmiany: 2010-08-02 21:59:39

A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)

2010-08-02 19:09:38 - Lady_Heather

Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis pomysl na
dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym? Przyznam ze
metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek ciasto bywa czasami
zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich tęgich głow podpowie?:)
Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a panierka
na zewnatrz nie spalona;/

pozdrawiam,

LH




Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)

2010-08-02 19:19:12 - zenek

W dniu 2010-08-02 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH


Albo male kawalki kurzczaka i plytki olej albo duze kawalki i gleboki.




Re: A kurczak w ciescie?:) niekoniecznie sezamowym?:)

2010-08-02 21:59:39 - MisKudlaty

W dniu 02.08.2010 19:09, Lady_Heather pisze:
> Temat chinskiego makaronu pobudzil slinianki i stąd pytanie. Jakis
> pomysl na dobra panierkę tego typu jak w kurczaku w ciescie sezamowym?
> Przyznam ze metoda prob i blędów osiągam podobny rezultat aczkolwiek
> ciasto bywa czasami zbyt twarde;/ moze ktoras z tutejszych kucharskich
> tęgich głow podpowie?:)
> Drugie pytanie - kwestia aby kurczak w srodku nie byl surowy....a
> panierka na zewnatrz nie spalona;/
>
> pozdrawiam,
>
> LH

Cycek kurzy w curry
Pierś kurczaka pokroić na drobne kawałki, maczać w cieście prawie*
naleśnikowym i smażyć na patelni.

* ciasto naleśnikowe tradycyjne** tylko 'gęstsze' i koniecznie dużo
curry z lekkim dodatkiem sosu sojowego

** a jak wodę zastąpi się piwem*** to już wogóle rewelka

*** najlepiej ciemnym (nie porterem ani karmelowym)

MK




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS