BIALA...

Panslavista Data ostatniej zmiany: 2010-10-13 19:04:35

BIALA...

2010-10-12 20:02:22 - Panslavista

.... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...





Re: BIALA...

2010-10-13 04:53:57 - kogutek

> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
>
>
Do końca życia nie zbierzesz tylu puszek.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Re: BIALA...

2010-10-13 06:42:15 - Pan Waldek

Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...

OJP, co za debil.



Re: BIALA...

2010-10-13 07:11:46 - Misiek


Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...

biala tylko w postaci:
1. pieczona (z cebula, czosnkiem, gorczyca, tymiankiem, zielem angielskim,
pieprzem, jalowcm, listkiem bobnkowym i odrobina oliwy - ponakluwana w wielu
miejscach, pieczona od godziny do poltorej zaleznie od grubosci kielbasy)
2. z grilla (przyprawiana jak na grilla i ponacinana)
3. jako dodatek do zurku
Inych jakos nie lubie :-)




Re: BIALA...

2010-10-13 08:01:55 - Panslavista


Misiek wrote in message
news:4cb53f89$0$27036$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
>> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
>> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
>
> biala tylko w postaci:
> 1. pieczona (z cebula, czosnkiem, gorczyca, tymiankiem, zielem angielskim,
> pieprzem, jalowcm, listkiem bobnkowym i odrobina oliwy - ponakluwana w
> wielu miejscach, pieczona od godziny do poltorej zaleznie od grubosci
> kielbasy)

Wszystkie przyprawy już ma - nawet czubricę zieloną - pychotka. Parzona (80
gradusow, 20 min) - tylko na ruszt lub do rondla, ale z ręki też dobra!

> 2. z grilla (przyprawiana jak na grilla i ponacinana). Tradycja.

> 3. jako dodatek do zurku. Tradycja

Planuję nastepną paellę właśnie z białą kiełbasą. Resztki niedawnio robionej
wyjadam wylizując z rozkoszą talerz... :-)))))





Re: BIALA...

2010-10-13 11:34:32 - Panslavista

Panslavista wrote in message
news:4cb54b68$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...

> Planuję nastepną paellę właśnie z białą kiełbasą. Resztki niedawnio
> robionej wyjadam wylizując z rozkoszą talerz... :-)))))

Qrde, im mniej zostało tym smaczniejsza. Takie są wszystkie moje
potrawy - nabierają smaku wraz z ubywaniem... :-))))))





Re: BIALA...

2010-10-13 11:06:16 - Ikselka

Dnia Wed, 13 Oct 2010 07:11:46 +0200, Misiek napisał(a):

> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
>> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
>> Konieczne dalsze inwestycje circa 10 000 PLN...
>
> biala tylko w postaci:
> 1. pieczona (z cebula, czosnkiem, gorczyca, tymiankiem, zielem angielskim,
> pieprzem, jalowcm, listkiem bobnkowym i odrobina oliwy - ponakluwana w wielu
> miejscach, pieczona od godziny do poltorej zaleznie od grubosci kielbasy)
> 2. z grilla (przyprawiana jak na grilla i ponacinana)
> 3. jako dodatek do zurku

Dokładnie i tylko to!

> Inych jakos nie lubie :-)

Ja też :-)




Re: BIALA...

2010-10-13 18:54:30 - andro


Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
----------------
Parzenie a potem studzenie białej kiełbasy jest z zbrodnią. Biała kiełbasa
może być zamrożona ale surowa ,gotowana i spożywana na gorąco z musztardą
lub chrzanem podprawianym śmietaną dopuszczam pieczenie w piekarniku i z
dodatkiem ćwikły Ma zalety w białym barszczu i żurku, ale wystudzona biała
to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
zimno. Zastanawiające.





Re: BIALA...

2010-10-14 16:59:54 - Ikselka

Dnia Wed, 13 Oct 2010 18:54:30 +0200, andro napisał(a):

> wystudzona biała
> to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
> zimno. Zastanawiające.

Biala kiełbasa upieczona z cebulą i zastudzona w piramidce na półmisku
obłożona tą cebulą - toż to delicja!




Re: BIALA...

2010-10-14 18:21:16 - Panslavista


Ikselka wrote in message
news:qxqb1pyxg0i9$.2w53ln79d920.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 13 Oct 2010 18:54:30 +0200, andro napisał(a):
>
>> wystudzona biała
>> to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
>> zimno. Zastanawiające.
>
> Biala kiełbasa upieczona z cebulą i zastudzona w piramidce na półmisku
> obłożona tą cebulą - toż to delicja!

Mam zapas na parę dni i na kolejną paellę - jest dokładnie taka, jaką
zaplanowałem. Dobra na zimno, dobra do grillowana, będzie dobra w paelli jak
i w żurku.





Re: BIALA...

2010-10-13 19:04:35 - kogutek

>
> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4cb4a2c3$0$27026$65785112@news.neostrada.pl...
> > ... sparzona i stygnie. Poznałem swoje ciasne gardła. Nie mniej pychotka.
> ----------------
> Parzenie a potem studzenie białej kiełbasy jest z zbrodnią. Biała kiełbasa
> może być zamrożona ale surowa ,gotowana i spożywana na gorąco z musztardą
> lub chrzanem podprawianym śmietaną dopuszczam pieczenie w piekarniku i z
> dodatkiem ćwikły Ma zalety w białym barszczu i żurku, ale wystudzona biała
> to gorzej niż kanibalizm. Panslawista podobno koneser i biała kiełbasa na
> zimno. Zastanawiające.
>
>
Koneser. Ujmij trochę bo masz z czego. On pisze co znalazł w necie i co chciałby
zjeść. Normalnie to on się odżywia zupą z kminku zalanego wodą. Opisywał
niedawno ze pyszne.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS