obiad

RYBA Data ostatniej zmiany: 2010-11-27 19:22:59

obiad

2010-11-27 19:22:59 - RYBA

1. Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić na duże kawałki. Boczek pokroić w
drobną kostkę, marchewkę w krążki, a cebulę drobno posiekać.
2. Na rozgrzanym oleju obsmażyć boczek i cebulę, dodać marchewkę i dalej
smażyć. Następnie dodać suszone borowiki i inne grzyby. Dokładnie obsmażyć,
posypać Vegetą i dusić podlewając gorącą wodą.
3. Kiedy grzyby będą na wpół miękkie, dodać liść laurowy, seler naciowy,
majeranek, posolić i dalej gotować na lekkim ogniu. Pod koniec gotowania gulasz
popieprzyć.
4. Do gulaszu wmieszać mąkę ziemniaczaną rozcieńczoną wodą, śmietanę,
posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek oraz dodać odrobinę octu winnego.
Podczas gdy gulasz się gotuje, odrębnie ugotować pokrojone ziemniaki, rozgnieść
je i wmieszać do gulaszu.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS