Ciasto orzechowe

JaMyszka Data ostatniej zmiany: 2010-12-11 21:20:14

Ciasto orzechowe

2010-12-11 21:20:14 - JaMyszka

Ten przepis dostałam z uwagą, że każdemu wyjdzie.
Mnie wyszedł i jest przepyszny;p

Miksować 4 całe jajka i 1 szkl. cukru.
Następnie dodawać 1 szkl. mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. W
czasie miksowania dodać roztopioną 1 kostkę margaryny (lub masła wg
uznania) - może być gorąca.
Na końcu dodać 1 szkl. rozdrobnionych orzechów (włoskie lub laskowe)
oraz 4 szkl. pokrojonych w kostkę jabłek. Wymieszać.
Piec przez 1 godz. w temp. 180 - 190 st. na wysmarowanej tłuszczem i
bułką tartą blaszce.
Dbać, aby spód był wypieczony.

To jest porcja na średnią/dużą tortownicę.
Jak ktoś chce na blachę, to musi zwiększyć ilość składników..
Aha, oczywiście piekłam na papierze;p

--
Pozdrawiam :)
JM
www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): zwijaj.pl/



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS