SPRZECIOR

Panslavista Data ostatniej zmiany: 2010-12-13 18:48:01

SPRZECIOR

2010-12-09 06:47:45 - Panslavista

Kupiłem sprzęt do, ręcznego szatkowania. Nie, nie z najwyższej półki,
ale jednak profesjonalny. Szatkownica firmy Hendi. Co prawda, polowałem na
resztki Mandolin De Buyera (po starej cenie) ale jakaś banda podkupywała
je nawet już po moim formalnym zakupie. Brzydko.
A mandolina dobra o sporych możliwościach, płynna regulacja - plasterki
do 10 mm grubości, paski - 3 nożyki i dociskacz na szynach - szybka praca.
Drugie pole operacyjne nóż falisty - tu już ręcznie - przydałby się
kapelusz - dopasuje sobie od innej. Tu można zrobić plasterki karbowane -
aż do subtelnej siateczki, zrobiłem sobie chrupiące chipsy ziemniaczane.
Pychotka.
Czego nie ma, a przydałoby się? Do karbowanych plasterków - już
pisałem - dociskacz kapelusz, ale też deska do postawienia mandoliny, z
oporami, na jej koniec i na nóżkę - zwiększyłaby znacznie operatywność.
Ogólnie jestem zadowolony, De Buyera Mandoline V-PRO kupię sobie
później. Może stanieje, bo ceny są księżycowe. Ta Hendi to dobra rzecz w
kuchni, nie tylko profesjonalnej, masywna nierdzewka, łatwa w umyciu. Na
wymienne noże jest pudełko do ich przechowywania i ochrony naszych palców.
Są bardzo ostre, ostrzyć nie potrzeba - ostrza samoostrzące. Pewnie są
części zapasowe do nabycia.
Czy, mając robota Fenomen i maszynkę do mielenia mięsa 986 Zelmera z
pełnym wyposażeniem potrzebowałem jeszcze wydać pieniądze na ręczny sprzęt?
Prócz możliwości użycia bez prądu przeznaczona jest do ozdobnych działań -
sprzęt zmechanizowany produkuje masówkę, aby ozdobić np. surówkę trzeba
sięgnąć po nóż albo mandolinę, dla artystów - komplet narzędzi do carvingu.
Idźcie zanim i te ostatnie sztuki paszczaki wykupią.





Re: SPRZECIOR

2010-12-09 11:00:44 - Ikselka

Dnia Thu, 9 Dec 2010 06:47:45 +0100, Panslavista napisał(a):

> Kupiłem sprzęt do, ręcznego szatkowania. Nie, nie z najwyższej półki,
> ale jednak profesjonalny. Szatkownica firmy Hendi.

Daj link, bo mi się już następnym razem nie chce kroić ręcznie.



Re: SPRZECIOR

2010-12-09 11:35:42 - Panslavista

Ikselka wrote in message
news:w8i3cxqqwq6f.y3c49alf1jf7$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 9 Dec 2010 06:47:45 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> Kupiłem sprzęt do, ręcznego szatkowania. Nie, nie z najwyższej półki,
>> ale jednak profesjonalny. Szatkownica firmy Hendi.
>
> Daj link, bo mi się już następnym razem nie chce kroić ręcznie.

Dowolne hurtownie i sklepy gastro - hasło mandolina i szukaj najtańszej.





Re: SPRZECIOR

2010-12-13 18:48:01 - Diabełson

W dniu 2010-12-09 06:47, Panslavista pisze:
> Kupi?em sprz?t do, r?cznego szatkowania. Nie, nie z najwy?szej pó?ki,
> ale jednak profesjonalny. Szatkownica firmy Hendi. Co prawda, polowa?em na
> resztki Mandolin De Buyera (po starej cenie) ale jaka? banda podkupywa?a
> je nawet ju? po moim formalnym zakupie. Brzydko.
> A mandolina dobra o sporych mo?liwo?ciach, p?ynna regulacja - plasterki
> do 10 mm grubo?ci, paski - 3 no?yki i dociskacz na szynach - szybka praca.
> Drugie pole operacyjne nó? falisty - tu ju? r?cznie - przyda?by si?
> kapelusz - dopasuje sobie od innej. Tu mo?na zrobi? plasterki karbowane -
> a? do subtelnej siateczki, zrobi?em sobie chrupi?ce chipsy ziemniaczane.
> Pychotka.
> Czego nie ma, a przyda?oby si?? Do karbowanych plasterków - ju?
> pisa?em - dociskacz kapelusz, ale te? deska do postawienia mandoliny, z
> oporami, na jej koniec i na nó?k? - zwi?kszy?aby znacznie operatywno??.
> Ogólnie jestem zadowolony, De Buyera Mandoline V-PRO kupi? sobie
> pó?niej. Mo?e stanieje, bo ceny s? ksi??ycowe. Ta Hendi to dobra rzecz w
> kuchni, nie tylko profesjonalnej, masywna nierdzewka, ?atwa w umyciu. Na
> wymienne no?e jest pude?ko do ich przechowywania i ochrony naszych palców.
> S? bardzo ostre, ostrzy? nie potrzeba - ostrza samoostrz?ce. Pewnie s?
> cz??ci zapasowe do nabycia.
> Czy, maj?c robota Fenomen i maszynk? do mielenia mi?sa 986 Zelmera z
> pe?nym wyposa?eniem potrzebowa?em jeszcze wyda? pieni?dze na r?czny sprz?t?
> Prócz mo?liwo?ci u?ycia bez pr?du przeznaczona jest do ozdobnych dzia?a? -
> sprz?t zmechanizowany produkuje masówk?, aby ozdobi? np. surówk? trzeba
> si?gn?? po nó? albo mandolin?, dla artystów - komplet narz?dzi do carvingu.
> Id?cie zanim i te ostatnie sztuki paszczaki wykupi?.
>
>

a kogo to obchodzi co kupiłeś?
--
Tusek - rządamy pracy, chleba, wódki i taniej prostytutki



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS