PAELLA

Panslavista Data ostatniej zmiany: 2011-01-08 19:46:27

PAELLA

2011-01-06 13:02:28 - Panslavista

Paellera 60cm.
Naczynia pomocnicze - wok i miski na surowce.

Dwa korpusy rosołowe
Włoszczyzna
Przyprawy jak do rosołu

Ugotować rosół, aż będzie można oddzielić mięso od kości, przecedzić -
korpousy wyjąć na miskę, ostudzić, warzywka oddzielić od przypraw zmiksować
blenderem.

Na paellę - trzy papryki słodkie, jedna ostra, trzy pomidory, sześć
średniej wielkości cebul. Kawałek sloniny pokroić usmażyć na złoto, wrzucić
pokrojoną cebulę, poddusić do złotego koloru, przełozyć na paellerę, kolejno
robić to samo z grupami warzyw, fasolką, cukinią z zamrażarki, resztą
kapusty (środek z robienia gołąbków) pokrojonej w kostkę, seler w paski,
marchew, paprykę i pomidory. Na końcu wrzucamy mięso z korpusów pokrojone w
paski, ryż (ugotowany wcześniej) i przyprawy. Podlewamy bulionem, zadajemy
przyprawy i dusimy jeszcze - do gotowości.

Pychotka!!!





Re: PAELLA

2011-01-06 13:04:26 - Panslavista


Panslavista wrote in message
news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...

Prócz w/w jeszcze dwie torebki warzywek na patelnię.





Re: PAELLA

2011-01-07 10:13:37 - Panslavista

Panslavista wrote in message
news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...

Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa dojrzewająca.

Muszę częściej gotować.





Re: PAELLA

2011-01-08 19:27:48 - andro


Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4d26d943$0$2507$65785112@news.neostrada.pl...
> Panslavista wrote in message
> news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa dojrzewająca.
>
> Muszę częściej gotować.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Zlituje się nad tobą i nic nie odpowiem. Reszta jest milczeniem. A
Panslawista powinien zamilknąć na wieki. (cytuję za senatorem rzymskim-
wiesz ktorym erudyto.)





Re: PAELLA

2011-01-08 19:37:24 - Panslavista


andro wrote in message
news:4d28aca8$0$2439$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4d26d943$0$2507$65785112@news.neostrada.pl...
>> Panslavista wrote in message
>> news:4d25af56$0$2460$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Dzisiaj jeszcze lepsza - potrawa dojrzewająca.
>>
>> Muszę częściej gotować.
> ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
> Zlituje się nad tobą i nic nie odpowiem. Reszta jest milczeniem. A
> Panslawista powinien zamilknąć na wieki. (cytuję za senatorem rzymskim-
> wiesz ktorym erudyto.)

Jak zwykle - androny.





Re: PAELLA

2011-01-08 19:46:27 - Waldemar Maria Pawlak

Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4d28aee7$0$2444$65785112@news.neostrada.pl...

> Jak zwykle - androny.

Tak, androny to ci się w mózgu ugotowały.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS