Świnia!!!

Jan Werbinski Data ostatniej zmiany: 2010-12-11 02:19:51

Świnia!!!

2010-12-08 15:03:38 - Jan Werbinski

Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika. Następnego dnia
odbieram gotowe wędliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówić, ale mmmniamm...

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: Świnia!!!

2010-12-08 15:35:41 - jerzy.n


Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika.
Nie stać na jakąś limuzynę :-))




Re: Świnia!!!

2010-12-08 16:05:51 - Jan Werbinski

Użytkownik jerzy.n napisał w wiadomości
news:ido549$140$1@usenet.news.interia.pl...
>
> Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
> news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika.
> Nie stać na jakąś limuzynę :-))

Karawanem? Żeby obs... pardą, pobrudziła?

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: Świnia!!!

2010-12-09 19:03:02 - andro


Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika. Następnego dnia
> odbieram gotowe wędliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówić, ale
> mmmniamm...
..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Mniemam, że jak dzisiaj dostarczasz swinkę a jutro odbierasz wędliny to nie
ze swojej świnki. Ktos Cię wali w rogi????????????





Re: Świnia!!!

2010-12-09 19:54:40 - Ikselka

Dnia Thu, 9 Dec 2010 19:03:02 +0100, andro napisał(a):

> Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
> news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika. Następnego dnia
>> odbieram gotowe wędliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówić, ale
>> mmmniamm...
> .,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
> Mniemam, że jak dzisiaj dostarczasz swinkę a jutro odbierasz wędliny to nie
> ze swojej świnki. Ktos Cię wali w rogi????????????

No wreszcie :-)
Przecież nie wypadało mi tego pisać Mądremu Jasiowi...



Re: Świnia!!!

2010-12-10 03:43:35 - Jan Werbinski

Użytkownik andro napisał w wiadomości
news:4d0119d8$0$21000$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
> news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika. Następnego dnia
>> odbieram gotowe wędliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówić, ale
>> mmmniamm...
> .,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
> Mniemam, że jak dzisiaj dostarczasz swinkę a jutro odbierasz wędliny to
> nie ze swojej świnki. Ktos Cię wali w rogi????????????

Na drugi dzień będzie rozprawiona do odebrania, ale szczegółów wędlin
jeszcze nie uzgadniałem.
A jakby nawet nie ze swojej, to myślisz że jest różnica? One wszystkie
wpieprzają taką samą paszę i biorą te same zastrzyki antybiotyków. Co
najwyżej brakuje więzi emocjonalnej, jak się np zaprzyjaźnisz. ;)

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: Świnia!!!

2010-12-10 03:47:51 - Jan Werbinski

> wpieprzają taką samą paszę i biorą te same zastrzyki antybiotyków. Co
> najwyżej brakuje więzi emocjonalnej, jak się np zaprzyjaźnisz. ;)

Ale wtedy zawsze mogę wpaść na newsy i pogadać z Ikselką.
:-)

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: Świnia!!!

2010-12-10 11:02:13 - jerzy.n


Użytkownik andro napisał w wiadomości
news:4d0119d8$0$21000$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
> news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika. Następnego dnia
>> odbieram gotowe wędliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówić, ale
>> mmmniamm...
> ..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
> Mniemam, że jak dzisiaj dostarczasz swinkę a jutro odbierasz wędliny to
> nie ze swojej świnki. Ktos Cię wali w rogi????????????
Przecież teraz każda świnia ma unijny paszport i nie da sie oszukać
właściciela :-))




Re: Świnia!!!

2010-12-10 12:57:07 - Jan Werbinski

Użytkownik jerzy.n napisał w wiadomości
news:idsufv$rct$1@usenet.news.interia.pl...
>
> Użytkownik andro napisał w wiadomości
> news:4d0119d8$0$21000$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik Jan Werbinski napisał w wiadomości
>> news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Zamówiłem świnkę. Zawiozę ją ciągnikiem do rzeźnika. Następnego dnia
>>> odbieram gotowe wędliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówić, ale
>>> mmmniamm...
>> ..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
>> Mniemam, że jak dzisiaj dostarczasz swinkę a jutro odbierasz wędliny to
>> nie ze swojej świnki. Ktos Cię wali w rogi????????????
> Przecież teraz każda świnia ma unijny paszport i nie da sie oszukać
> właściciela :-))

Mojej nawet założę konto na fejsbuku.

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: Świnia!!!

2011-01-12 13:53:58 - Jan Werbinski

Udało się znakomicie. Myślę, że jak się skończy mięsko, to powtórzę.

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: ¦winia!!!

2010-12-09 19:25:34 - kogutek

> Zamówi³em ¶winkê. Zawiozê j± ci±gnikiem do rze¼nika. Nastêpnego dnia
> odbieram gotowe wêdliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówiæ, ale mmmniamm...
>
> --
> Jan Werbiñski       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatna www.janwer.com/
> Nasza siec www.fredry.net/
>
I tak trzymaj. Docelowo postaraj się przejsc na robienie samemu. Dla siebie to
niewiele pracy i do tego wcale nie takiej najgorszej. Niestety to troche
kosztowne hobby na poczatku. Trzeba miec trochę sprzetu. O ile mielenie,
krojenie i mieszanie idzie załatwic za grosze. Bo jakis zelmerek dobry noz i
plastikowa miska wystarcza. To ograniczeniem jest wędzarnia. I nawt jeśli nie
idzie o cenę to ogranicza brak dobrych urzązdeń. Po prostu nie ma.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Re: ¦winia!!!

2010-12-10 03:46:03 - Jan Werbinski

Użytkownik kogutek napisał w wiadomości
news:0edf.000000f7.4d011f1e@newsgate.onet.pl...
> I tak trzymaj. Docelowo postaraj się przejsc na robienie samemu. Dla
> siebie to
> niewiele pracy i do tego wcale nie takiej najgorszej. Niestety to troche
> kosztowne hobby na poczatku. Trzeba miec trochę sprzetu. O ile mielenie,
> krojenie i mieszanie idzie załatwic za grosze. Bo jakis zelmerek dobry noz
> i
> plastikowa miska wystarcza. To ograniczeniem jest wędzarnia. I nawt jeśli
> nie
> idzie o cenę to ogranicza brak dobrych urzązdeń. Po prostu nie ma.

Oj nie wiem. Trochę świniobić doświadczyłem. Syf wszędzie, tłuste podłogi i
klamki. Tłuste gary. Papranina. Kupa roboty jak się umie, jak się nie umie
to mięso się zepsuje przed końcem pracy. Wolę zapłacić fachowcowi.

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: ¦winia!!!

2010-12-10 01:07:08 - kogutek

> Dnia Thu, 9 Dec 2010 19:03:02 +0100, andro napisa³(a):
>
> > U¿ytkownik Jan Werbinski napisa³ w wiadomo¶ci
> > news:4cff904a$0$27030$65785112@news.neostrada.pl...
> >> Zamówi³em ¶winkê. Zawiozê j± ci±gnikiem do rze¼nika. Nastêpnego dnia
> >> odbieram gotowe wêdliny itp. Jeszcze nie wiem jakie zamówiæ, ale
> >> mmmniamm...
> > .,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
> > Mniemam, ¿e jak dzisiaj dostarczasz swinkê a jutro odbierasz wêdliny to nie
> > ze swojej ¶winki. Ktos Ciê wali w rogi????????????
>
> No wreszcie :-)
> Przecie¿ nie wypada³o mi tego pisaæ M±dremu Jasiowi...
Ups. Gumowe ucho przyszlo. To o czym rozmawialiśmy? A o pgodzie. Brzydka pogoda
dzisiaj.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Re: ¦winia!!!

2010-12-10 15:19:49 - Panslavista

Użytkownik kogutek napisał w wiadomości
news:0edf.00000111.4d016f2c@newsgate.onet.pl...
> Ups. Gumowe ucho przyszlo. To o czym rozmawialiśmy? A o pgodzie. Brzydka
> pogoda
> dzisiaj.

wszędzie musi swoje 3 grosze wpierdolić.



Re: ¦winia!!!

2010-12-10 16:57:26 - kogutek

> U¿ytkownik kogutek napisa³ w wiadomo¶ci
> news:0edf.000000f7.4d011f1e@newsgate.onet.pl...
> > I tak trzymaj. Docelowo postaraj siê przejsc na robienie samemu. Dla
> > siebie to
> > niewiele pracy i do tego wcale nie takiej najgorszej. Niestety to troche
> > kosztowne hobby na poczatku. Trzeba miec trochê sprzetu. O ile mielenie,
> > krojenie i mieszanie idzie za³atwic za grosze. Bo jakis zelmerek dobry noz
> > i
> > plastikowa miska wystarcza. To ograniczeniem jest wêdzarnia. I nawt je¶li
> > nie
> > idzie o cenê to ogranicza brak dobrych urz±zdeñ. Po prostu nie ma.
>
> Oj nie wiem. Trochê ¶winiobiæ do¶wiadczy³em. Syf wszêdzie, t³uste pod³ogi i
> klamki. T³uste gary. Papranina. Kupa roboty jak siê umie, jak siê nie umie
> to miêso siê zepsuje przed koñcem pracy. Wolê zap³aciæ fachowcowi.
>
> --
> Jan Werbiñski       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatna www.janwer.com/
> Nasza siec www.fredry.net/
>
Jasne że lepiej zaplacic. A może gorzej. Jedzenie to delikatna sprawa. Trzeba do
tego co robi miec bardzo duże zaufanie. Z doswiadczenia wiem że w waznych
sprawach w ograniczonym zakresie mozna ufac tylko sobie. Moze zweryfikuj
podejscie do sprawy. Przestan myslec kategoriami gigantomana na P i jego
najlepszej kolezanki kablary. Jak byś mial sposob na zrobienie jednorazowo 10
kilogramow wedlin i wedzonek a nie koniecznosc przerabiania od razu calej swini
to co wtedy bys wybral? Przerobi Ci swinie i bedziesz mial kilkadziesiat
kilogramow wyrobow. Rok bedziecie to jedli. No dobra pol roku. Te po pol roku
dobre beda. Ale nie tak jak po tygodniu. Niektore moga byc nawet lepsze. Ale to
margines. Tak jak można kupic cala sinie mozna kupic pol swini a nawet cwierc
swini. Dużej ilości nie ma jak sensonie pochować. Od razu znajdzie sie chetny na
odkupienie. Dwa razy sprzedasz i tamten sobie mysli ze masz w zakresie
obowiazkow dostarczanie mu jedzenia. Za trzecim razem zaczyna sie targowac i
wybrzydzac. Mam to przeciwczone. Robie tylko na nasze potrzeby. Kupije od 8 do
12 kilo mies roznych jednorazowo. Mieso kupuje na Zielonym Rynku. Jak bys znal
moje miasto. Nazwy nie podam bo tu duzo donosicieli i sznatazystow, ale o tym
juz wiesz. To bys wiedzial gdzie to jest. Jak kupuje tyle to spzredawcy a w
zasadzie jeden, dba o mnie. Daje nic nie liczacy sie rabat i najlepsze mieso
jakie ma. Pare razy jak chcialem kupic konkretny gatunek i byl za szyba to
powiedzial ze tego nie poleca. Dla innych bylo dobre. Przy przerabianiu 10 kilo
nie ma syfu w domu. Znajdz swoj sposob na wedzenie takich malych ilosci i
zapomnisz ze cos takiego jak cala swinia istnieje.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Re: ¦winia!!!

2010-12-10 17:19:26 - Panslavista

kogutek wrote in message
news:0edf.00000135.4d024de6@newsgate.onet.pl...
>> U¿ytkownik kogutek napisa³ w wiadomo¶ci
>> news:0edf.000000f7.4d011f1e@newsgate.onet.pl...

> sprawach w ograniczonym zakresie mozna ufac tylko sobie. Moze zweryfikuj
> podejscie do sprawy. Przestan myslec kategoriami gigantomana na P i jego
> najlepszej kolezanki kablary.

Wypraszam sobie śmieciu. Mam dużą rodzinę i wnuków mi przybywa, to dla
nich próbuję zmontować pomoc, póki żyję. Po to, aby nie musieli dorabiać się
w tym zakresie.
I zabiorę mojego siódmego dzieciaka. By żaden chuj się nad nim nie
natrząsał, zwłaszcza parchaty.





Re: ¦winia!!!

2010-12-11 00:43:29 - Jan Werbinski

Użytkownik kogutek napisał w wiadomości
news:0edf.00000135.4d024de6@newsgate.onet.pl...
>> U¿ytkownik kogutek napisa³ w wiadomo¶ci
>> news:0edf.000000f7.4d011f1e@newsgate.onet.pl...
>> > I tak trzymaj. Docelowo postaraj siê przejsc na robienie samemu.
>> > Dla
>> > siebie to
>> > niewiele pracy i do tego wcale nie takiej najgorszej. Niestety to
>> > troche
>> > kosztowne hobby na poczatku. Trzeba miec trochê sprzetu. O ile
>> > mielenie,
>> > krojenie i mieszanie idzie za³atwic za grosze. Bo jakis zelmerek
>> > dobry noz
>> > i
>> > plastikowa miska wystarcza. To ograniczeniem jest wêdzarnia. I
>> > nawt je¶li
>> > nie
>> > idzie o cenê to ogranicza brak dobrych urz±zdeñ. Po
>> > prostu nie ma.
>>
>> Oj nie wiem. Trochê ¶winiobiæ do¶wiadczy³em. Syf
>> wszêdzie, t³uste pod³ogi i
>> klamki. T³uste gary. Papranina. Kupa roboty jak siê umie, jak
>> siê nie umie
>> to miêso siê zepsuje przed koñcem pracy. Wolê
>> zap³aciæ fachowcowi.
>>
>> --
>> Jan Werbiñski O0oo....._[:]) bul, bul, bul
>> Prywatna www.janwer.com/
>> Nasza siec www.fredry.net/
>>
> Jasne że lepiej zaplacic. A może gorzej. Jedzenie to delikatna sprawa.
> Trzeba do
> tego co robi miec bardzo duże zaufanie. Z doswiadczenia wiem że w waznych
> sprawach w ograniczonym zakresie mozna ufac tylko sobie. Moze zweryfikuj
> podejscie do sprawy. Przestan myslec kategoriami gigantomana na P i jego
> najlepszej kolezanki kablary. Jak byś mial sposob na zrobienie jednorazowo
> 10
> kilogramow wedlin i wedzonek a nie koniecznosc przerabiania od razu calej
> swini
> to co wtedy bys wybral? Przerobi Ci swinie i bedziesz mial kilkadziesiat

Ja brałem aktywny udział jako szczeniak przy świniobiciach. To jest bardzo
dużo pracy. Wolę zapłacić zaufanemu fachowcowi te 200 zł. I nie chcę tego
syfu w domu.

> kilogramow wyrobow. Rok bedziecie to jedli. No dobra pol roku. Te po pol
> roku
> dobre beda. Ale nie tak jak po tygodniu. Niektore moga byc nawet lepsze.
> Ale to
> margines. Tak jak można kupic cala sinie mozna kupic pol swini a nawet
> cwierc
> swini. Dużej ilości nie ma jak sensonie pochować. Od razu znajdzie sie
> chetny na
> odkupienie. Dwa razy sprzedasz i tamten sobie mysli ze masz w zakresie
> obowiazkow dostarczanie mu jedzenia. Za trzecim razem zaczyna sie targowac
> i
> wybrzydzac. Mam to przeciwczone. Robie tylko na nasze potrzeby. Kupije od
> 8 do
> 12 kilo mies roznych jednorazowo. Mieso kupuje na Zielonym Rynku. Jak bys
> znal
> moje miasto. Nazwy nie podam bo tu duzo donosicieli i sznatazystow, ale o
> tym
> juz wiesz. To bys wiedzial gdzie to jest. Jak kupuje tyle to spzredawcy a
> w
> zasadzie jeden, dba o mnie. Daje nic nie liczacy sie rabat i najlepsze
> mieso
> jakie ma. Pare razy jak chcialem kupic konkretny gatunek i byl za szyba to
> powiedzial ze tego nie poleca. Dla innych bylo dobre. Przy przerabianiu 10
> kilo
> nie ma syfu w domu. Znajdz swoj sposob na wedzenie takich malych ilosci i
> zapomnisz ze cos takiego jak cala swinia istnieje.

Wiesz ale tu jest inna sytuacja. Kupuję świniaka od kuzyna. Wszystko jest
pewne. Cena jest znacznie poniżej sklepowej. Jakość znacznie powyżej tego co
w sklepie. Mamy w domku cztery zamrażarki i pakowarkę próżniową. Nad czym
się zastanawiać? Nie ma co się na drobne rozmieniać. Trwałość wędlin
pakowanych próżniowo i mrożonych w -26, to 2 lata. Jedna akcja i żarcia na
rok. I ja dobrze wiem jakie leki oni wstrzykiwali tym zwierzakom i jaką
paszę jadły.

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna www.janwer.com/
Nasza siec www.fredry.net/




Re: ¦winia!!!

2010-12-11 02:19:51 - kogutek

> U¿ytkownik kogutek napisa³ w wiadomo¶ci
> news:0edf.00000135.4d024de6@newsgate.onet.pl...
> >> U¿ytkownik kogutek napisa³ w wiadomo¶ci
> >> news:0edf.000000f7.4d011f1e@newsgate.onet.pl...
> >> > I tak trzymaj. Docelowo postaraj siê przejsc na robienie samemu.
> >> > Dla
> >> > siebie to
> >> > niewiele pracy i do tego wcale nie takiej najgorszej. Niestety to
> >> > troche
> >> > kosztowne hobby na poczatku. Trzeba miec trochê sprzetu. O ile
> >> > mielenie,
> >> > krojenie i mieszanie idzie za³atwic za grosze. Bo jakis zelmerek
> >> > dobry noz
> >> > i
> >> > plastikowa miska wystarcza. To ograniczeniem jest wêdzarnia. I
> >> > nawt je¶li
> >> > nie
> >> > idzie o cenê to ogranicza brak dobrych urz±zdeñ. Po
> >> > prostu nie ma.
> >>
> >> Oj nie wiem. Trochê ¶winiobiæ do¶wiadczy³em. Syf
> >> wszêdzie, t³uste pod³ogi i
> >> klamki. T³uste gary. Papranina. Kupa roboty jak siê umie, jak
> >> siê nie umie
> >> to miêso siê zepsuje przed koñcem pracy. Wolê
> >> zap³aciæ fachowcowi.
> >>
> >> --
> >> Jan Werbiñski O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> >> Prywatna www.janwer.com/
> >> Nasza siec www.fredry.net/
> >>
> > Jasne ¿e lepiej zaplacic. A mo¿e gorzej. Jedzenie to delikatna sprawa.
> > Trzeba do
> > tego co robi miec bardzo du¿e zaufanie. Z doswiadczenia wiem ¿e w waznych
> > sprawach w ograniczonym zakresie mozna ufac tylko sobie. Moze zweryfikuj
> > podejscie do sprawy. Przestan myslec kategoriami gigantomana na P i jego
> > najlepszej kolezanki kablary. Jak by¶ mial sposob na zrobienie jednorazowo
> > 10
> > kilogramow wedlin i wedzonek a nie koniecznosc przerabiania od razu calej
> > swini
> > to co wtedy bys wybral? Przerobi Ci swinie i bedziesz mial kilkadziesiat
>
> Ja bra³em aktywny udzia³ jako szczeniak przy ¶winiobiciach. To jest bardzo
> du¿o pracy. Wolê zap³aciæ zaufanemu fachowcowi te 200 z³. I nie chcê tego
> syfu w domu.
>
> > kilogramow wyrobow. Rok bedziecie to jedli. No dobra pol roku. Te po pol
> > roku
> > dobre beda. Ale nie tak jak po tygodniu. Niektore moga byc nawet lepsze.
> > Ale to
> > margines. Tak jak mo¿na kupic cala sinie mozna kupic pol swini a nawet
> > cwierc
> > swini. Du¿ej ilo¶ci nie ma jak sensonie pochowaæ. Od razu znajdzie sie
> > chetny na
> > odkupienie. Dwa razy sprzedasz i tamten sobie mysli ze masz w zakresie
> > obowiazkow dostarczanie mu jedzenia. Za trzecim razem zaczyna sie targowac
> > i
> > wybrzydzac. Mam to przeciwczone. Robie tylko na nasze potrzeby. Kupije od
> > 8 do
> > 12 kilo mies roznych jednorazowo. Mieso kupuje na Zielonym Rynku. Jak bys
> > znal
> > moje miasto. Nazwy nie podam bo tu duzo donosicieli i sznatazystow, ale o
> > tym
> > juz wiesz. To bys wiedzial gdzie to jest. Jak kupuje tyle to spzredawcy a
> > w
> > zasadzie jeden, dba o mnie. Daje nic nie liczacy sie rabat i najlepsze
> > mieso
> > jakie ma. Pare razy jak chcialem kupic konkretny gatunek i byl za szyba to
> > powiedzial ze tego nie poleca. Dla innych bylo dobre. Przy przerabianiu 10
> > kilo
> > nie ma syfu w domu. Znajdz swoj sposob na wedzenie takich malych ilosci i
> > zapomnisz ze cos takiego jak cala swinia istnieje.
>
> Wiesz ale tu jest inna sytuacja. Kupujê ¶winiaka od kuzyna. Wszystko jest
> pewne. Cena jest znacznie poni¿ej sklepowej. Jako¶æ znacznie powy¿ej tego co
> w sklepie. Mamy w domku cztery zamra¿arki i pakowarkê pró¿niow±. Nad czym
> siê zastanawiaæ? Nie ma co siê na drobne rozmieniaæ. Trwa³o¶æ wêdlin
> pakowanych pró¿niowo i mro¿onych w -26, to 2 lata. Jedna akcja i ¿arcia na
> rok. I ja dobrze wiem jakie leki oni wstrzykiwali tym zwierzakom i jak±
> paszê jad³y.
>
> --
> Jan Werbiñski       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatna www.janwer.com/
> Nasza siec www.fredry.net/
>
Chyba że tak.


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: niusy.onet.pl



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS