ser smazony

PC Data ostatniej zmiany: 2011-01-25 18:48:45

ser smazony

2011-01-25 12:49:02 - PC

ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
podczas smazenia?





Re: ser smazony

2011-01-25 13:48:04 - medea

W dniu 2011-01-25 12:49, PC pisze:
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?

Żółtego to nie, ale taki camembert- o ile jest w całości - to nie wypływa.

Ewa



Re: ser smazony

2011-01-25 13:48:12 - firma hitokazja(wytnij to)@o2.pl

Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
smażyć i to wszystko
Pozdrawiam





Re: ser smazony

2011-01-25 14:39:14 - vcore

W dniu 2011-01-25 13:48, firma pisze:
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko
> Pozdrawiam

Dobry sposób, ale raczej tylko przy niewielkich kawałkach sera, bo przy większych to panierka się
spali zanim ser się roztopi.

Ja osobiście do smażenia używam Mazdamera pokrojonego w kostkę 2x2cm, i obtaczam go 3x w jajku i
bułce tartej



Re: ser smazony

2011-01-25 15:07:43 - firma hitokazja(wytnij to)@o2.pl

Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
Pozdrawiam juliusz





Re: ser smazony

2011-01-25 18:31:06 - Karol Wesolowski

Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
można :)

Użytkownik firma napisał w wiadomości
news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
> Pozdrawiam juliusz
>
>





Re: ser smazony

2011-01-26 08:21:26 - Misiek


Użytkownik Karol Wesolowski napisał w wiadomości
news:ihn1cu$7id$1@news.task.gda.pl...
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
>
> Użytkownik firma napisał w wiadomości
> news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
>> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
>> Pozdrawiam juliusz

I odpowiadac POD postem tez trzeba




Re: ser smazony

2011-01-26 09:07:53 - Misiek


Użytkownik Karol Wesolowski napisał w wiadomości
news:ihn1cu$7id$1@news.task.gda.pl...
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
>
> Użytkownik firma napisał w wiadomości
> news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
>> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
>> Pozdrawiam juliusz

I odpowiadac POD postem tez trzeba




Re: ser smazony

2011-01-26 09:34:49 - Aicha

W dniu 2011-01-25 18:31, Karol Wesolowski pisze:

> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)

Ale żółty można zrobić z oleju, a halloumi już nie bardzo :)

--
Pozdrawiam - Aicha (aluzyjnie)



Re: ser smazony

2011-01-26 01:27:08 - Dariusz K. Ładziak

Użytkownik firma napisał:
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko

Dokładnie tak samo jak kotlety de volaille.

I od razu na dosyć głęboki, mocno rozgrzany tłuszcz żeby panierka z obu
stron się ścięła zanim środek rozmarznie.

--
Darek




Re: ser smazony

2011-01-26 19:13:42 - czeremcha

On 26 Sty, 00:27, Dariusz K. Ładziak
wrote:

> I od razu na dosyć głęboki, mocno rozgrzany tłuszcz żeby panierka z obu
> stron się ścięła zanim środek rozmarznie.

O ile mam dobrego czuja autor wątku nie ma nic przeciwko
rozpłynięciu się sera w środku, a nie chce tylko, żeby ser wypływał.

Czesi robią to znakomicie. Ludek wie, co mówi.

Ania



Re: ser smazony

2011-01-25 14:55:38 - Ludek Vasta

On 25/01/2011 12:49, PC wrote:
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?

Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
tłuszczu.

Ludek



Re: ser smazony

2011-01-25 18:48:45 - Bożena

Ludek Vasta wrote in message
news:ihmkod$4sk$1@news.onet.pl...
|
| Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
| tłuszczu.

Dokladnie. Przy takiej panierce nawet rozcięty camembert nie wypływa.

Bożena.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS