Zupa

Panslavista Data ostatniej zmiany: 2011-04-04 09:26:48

Zupa

2011-04-03 13:01:20 - Panslavista

kaniowa z kluskami kładzionymi.
Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
Baza rosołowa.





Re: Zupa

2011-04-03 14:49:09 - Zakarm

W dniu 2011-04-03 13:01, Panslavista pisze:
> kaniowa z kluskami kładzionymi.
> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
> Baza rosołowa.
>
>


A skad ty oi tej porze roku kanie wezmiesz ?



Re: Zupa

2011-04-03 15:23:54 - Ikselka

Dnia Sun, 03 Apr 2011 14:49:09 +0200, Zakarm napisał(a):

> W dniu 2011-04-03 13:01, Panslavista pisze:
>> kaniowa z kluskami kładzionymi.
>> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
>> Baza rosołowa.
>>
>>
>
>
> A skad ty oi tej porze roku kanie wezmiesz ?

Stąd samąd, skąd ja rydze biorę :-)



Drugie

2011-04-03 15:27:54 - Panslavista

Ziemniaki, schabowy i mizeria z młodych ogórków szklarniowych (ale nie ze
sklepu - różnica olbrzymia).





Re: Drugie

2011-04-03 15:34:15 - Ikselka

Dnia Sun, 3 Apr 2011 15:27:54 +0200, Panslavista napisał(a):

> Ziemniaki, schabowy i mizeria z młodych ogórków szklarniowych (ale nie ze
> sklepu - różnica olbrzymia).

Pomidorowa na mocnym rosole wołowym, poledwica saute, ziemniaki, sałata
lodowa ze śmietaną.
Słodyczy bez.



Re: Zupa

2011-04-03 22:32:34 - JaMyszka

On 3 Kwi, 13:01, Panslavista wrote:
> kaniowa z kluskami kładzionymi.
> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
> Baza rosołowa.

Ja też miałam ochotę na grzybową, to zmarznięte maślaki sobie
wrzuciłam do zupy;p
I tu dygam pięknie w podziękowaniu tej dobrej duszy, która tu
zdradziła sposób na świeże grzyby zimą :D
Ech, znajoma nie mogła wyjść z podziwu skąd zimą wzięłam świeże
grzyby;p
Ale fakt, prócz tych zmarzniętych kapeluszy, dodałam jeszcze 2
łyżeczki zmielonych suszonych podgrzybków.

--
Pozdrawiam :)
JM
www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): zwijaj.pl/



Re: Zupa

2011-04-04 08:19:40 - Misiek


Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
news:4d985385$0$2508$65785112@news.neostrada.pl...
> kaniowa z kluskami kładzionymi.
> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
> Baza rosołowa.

Marnotrawstwo kan(i)
TYLKO smazone, najlepiej na balsze, z odrobina maselka. sote (chociaz w
panierce tez sa niezle, ale ciezsze - zbyt duzo tluszczu pija)




Re: Zupa

2011-04-04 09:26:48 - krys

Misiek wrote:

>
> Użytkownik Panslavista napisał w wiadomości
> news:4d985385$0$2508$65785112@news.neostrada.pl...
>> kaniowa z kluskami kładzionymi.
>> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
>> Baza rosołowa.
>
> Marnotrawstwo kan(i)
> TYLKO smazone, najlepiej na balsze, z odrobina maselka. sote (chociaz
> w
> panierce tez sa niezle, ale ciezsze - zbyt duzo tluszczu pija)

Co Ty gadasz...Jakbyś w sezonie co drugi dzień przytargał 20 kapeluszy jak
talerze, to by Ci bokiem te kanie wyszły;-). Ja mam ususzone i starte,
słuyża za aromat grzybowy.
J.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS