Odp: Re: Wątróbki z dorsza.

JaMyszka Data ostatniej zmiany: 2011-06-15 17:05:49

Odp: Re: Wątróbki z dorsza.

2011-06-15 17:05:49 - JaMyszka

W dniu środa, 15 czerwca 2011, 10:27:39 UTC+2 użytkownik Roman Rumpel napisał:
> [...]
> > Ości rozpuszcza kwas, NIE temperatura.
> Tyle, ze istnieje sobie w chemii takie dość uniwersalne, choć oczywiście
> uproszczone prawo, ze każda reakcja zachodzi 2x szybciej wraz ze
> wzrostem temperatury o każde 10 stopni. Na tym m.in działanie
> szybkowarów polega.

To już jest mały pikuś przy tym kwasie;)
Gdyby to sama temperatura miała wpływ na te ości, to nie byłoby tak wiele zadławień ośćmi przy spożywaniu ryb smażonych.

--
Pozdrawiam :)
JM
www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): zwijaj.pl/



Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS