Pan Pomidor, pierwsza polska marka gotowych dań kuchni warzywnej, rozszerzył ofertę o kategorię dań jednogarnkowych. Trzy nowe warzywne posiłki – Danie Meksyk, Leczo oraz Danie Indyjskie trafiły do sklepowych lodówek z końcem stycznia.
Nowości Pan Pomidor to nie tylko odpowiedź na rosnące potrzeby polskich konsumentów, którzy mają coraz mniej czasu na gotowanie, więc chętnie sięgają po dania gotowe. To także kolejny etap realizacji strategii marki, która chce zmieniać nawyki żywieniowe Polaków, zachęcając do częstszego spożywania posiłków opartych tylko na warzywach.
„Wiemy, że dania z warzyw mogą być pyszne, a ich jedzenie może sprawiać przyjemność. Inspirujemy się przepisami z całego świata, łączymy ze sobą warzywa, świeże zioła, naturalne przyprawy. Tworzenie takich dań to nasza misja, a chcemy oferować ich coraz więcej” - przekonuje Paweł Urbanek, CEO marki Pan Pomidor.
Danie Meksyk Pan Pomidor
Danie Meksyk to idealna propozycja dla osób, które lubią wyraziste smaki. Bazą potrawy są trzy odmiany fasoli oraz niezwykle aromatyczny sos pomidorowo-daktylowy. Meksykańską kompozycję warzywną uzupełniają papryka, kukurydza z dodatkiem quinoa, cebula i seler naciowy oraz aromatyczna kompozycja przypraw i świeża kolendra. Jednogarnkowe Danie Meksyk nie zawiera dodatkowych cukrów, jest doskonałym źródłem białka oraz błonnika.
Leczo Pan Pomidor
Wegański mix dyni, pieczarek oraz fasolki szparagowej zanurzonych w aromatycznym sosie z pomidorów to idealny pomysł na szybki i zdrowy posiłek bogaty w błonnik oraz potas
i witaminę C. Wielbiciele kuchni węgierskiej z pewnością docenią walory smakowe, które Leczo zawdzięcza morelom, selerowi naciowemu oraz specjalnej kompozycji przypraw
i świeżych ziół.
Danie Indyjskie
Gęsta, aromatyczna mieszanka różnych rodzajów soczewicy, w tym czarnej belugi oraz pomidorów. Idealna propozycja dla wielbicieli orientalnych smaków, którzy docenią aromat świeżego imbiru i kolendry oraz specjalnej kompozycji przypraw: sambal masala, kurkumy, kminu, papryki i pieprzu. Danie, przygotowane wyłącznie z naturalnych składników, jest doskonałym źródłem białka oraz błonnika.
Nowe dania jednogarnkowe wymagają przechowywania w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C. Dania są gotowe do spożycia po podgrzaniu przez 3 do 5 minut w rondelku lub w kuchence mikrofalowej (3 do 4 minut, 850W). Po otwarciu należy je spożyć w ciągu 24 godzin.
Waga każdego dania to 385 g, a sugerowana cena detaliczna – 9,99 zł. Produkty są dostępne w sklepach spożywczych w dużych miastach w Polsce.