Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2011-12-06

A A A POLEĆ DRUKUJ

Świąteczne ciasta i desery tylko z bakaliami Gellwe

Bakalie marki Gellwe to najwyższa jakość, ponieważ zarówno suszone owoce, jak orzechy i migdały pochodzą z najszlachetniejszych odmian, charakteryzujących się nie tylko doskonałym smakiem, ale również dorodnym wyglądem.

Bakalie Gellwe to także niezastąpiony dodatek do domowych świątecznych wypieków i deserów, bez których trudno sobie wyobrazić tradycyjny piernik, makowiec, sernik czy kutię.

Na czas gorących przedświątecznych zakupów marka Gellwe przygotowała szeroką ofertę bakalii, również w atrakcyjnych, promocyjnych zestawach.

Tegoroczną nowością są trzy specjalnie przygotowane zestawy do przygotowania kutii (dwa opakowania rodzynek sułtańskich, jedno opakowanie migdałów), kompotu z suszu (po jednym opakowaniu rodzynek sułtańskich oraz suszonych moreli i śliwek) oraz karpia w galarecie po żydowsku (po jednym opakowaniu rodzynek sułtańskich i migdałów z dodatkiem żelatyny i kwasku cytrynowego). Początkujące gospodynie w każdym z opakowań znajdą sprawdzony przepis, dzięki któremu szybko i bez problemu przygotują wspaniałe świąteczne dania i desery.

Na sklepowych półkach klienci znajdą także standardowe 100-gramowe opakowania bakalii, czyli orzechów laskowych i włoskich, migdałów, wirków kokosowych, rodzynek sułtańskich oraz suszonych moreli i śliwek. Rodzynki, morele i śliwki marka oferuje także w większych 200-gramowych opakowaniach w ramach serii Luksusowych Bakalii Gellwe. Opakowania te zaopatrzono w praktyczne zamknięcie, dzięki któremu produkt jest świeży nawet długo po otwarciu. W wybranych sieciach handlowych w okresie przedświątecznym na bakalie Gellwe obowiązują specjalne promocje: konsument przy zakupie dwóch opakowań trzecie otrzymuje gratis.

W przedświątecznym koszyku nie może zabraknąć również masy makowej, wyjątkowego połączenia maku, miodu i najlepszych bakalii Gellwe, którą marka oferuje w dużej 900-gramowej puszce. Wystarczy nałożyć ją na ciasto, by przygotować wspaniały, aromatyczny świąteczny makowiec.

Warto przypomnieć, iż od 1 października aż do końca lutego 2012 roku trwa druga edycja konkursu „Poznaj świat z bakaliami Gellwe”, w którym na uczestników czekają dwuosobowe vouchery na wyjazd do Grecji, Turcji, Tunezji, Egiptu, Hiszpanii, Rzymu, Londynu, Paryża lub Betlejem, zaś dodatkowymi nagrodami są paczki wypełnione najlepszymi produktami Gellwe.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS