Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol na uroczystej Gali Polskiego Kongresu Serowarskiego, podczas finału konkursu Good Cheese, odebrała dwa srebrne i dwa brązowe medale. To wyróżnienia przyznane za niepowtarzalny smak i potwierdzające równocześnie wysoką jakość produktów.
Do zdobywanych corocznie przez SM Mlekpol w branżowym konkursie Good Cheese tytułów dołączyły kolejne. Tym razem są to:
dwa srebrne medale za:
· twaróg Mazurski Smak tłusty (bondka 275 g) – w kategorii Ser twarogowy świeży;
· serek śmietankowy Łaciaty naturalny 200 g – w kategorii Serek do smarowania
oraz dwa brązowe medale za:
· serek homogenizowany Rolmlecz czekoladowy – w kategorii Serek na deser;
· ser Gouda plastry 150 g – w kategorii Ser „Ready to go”.
Nagrodzone w konkursie produkty SM Mlekpol to dobrze znane konsumentom wyroby z najlepszego mleka, które każdego dnia goszczą na polskich stołach. Jesteśmy bardzo wdzięczni za docenienie naszych wysiłków. Jako jeden z liderów branży mleczarskiej w pracy kierujemy się przede wszystkim odpowiedzialnością, w związku z czym produkty Mlekpolu odznaczają się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także wzorową jakością – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Marketingu SM Mlekpol.
Konkurs Good Cheese dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Sery oceniają profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni, a ocena odbywa się pod patronem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Sędziowie biorą pod uwagę głównie walory smakowe (testując produkty bez znajomości nazwy handlowej oraz marki).