Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2019-03-28

A A A POLEĆ DRUKUJ

Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek uświetnią wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z oferty świątecznej?

Wielkanoc to najważniejsze Święto w tradycji chrześcijańskiej. Po wielu dniach postu, w ramach świętowania nareszcie ucztujemy wspólnie z rodziną i przyjaciółmi. Na nasze stoły przybrane w wiosenne dekoracje powracają jaja – zdobione różnorodnymi technikami. Jednak najbardziej czekamy na inne niepowtarzalne smaki Wielkanocy. Chcemy nareszcie cieszyć się smakiem tradycyjnych wędlin. Wędzone szynki, parzone kiełbasy i pieczone pasztety to one sprawiają, że Wielkanoc to nie tylko duchowość, ale i radość ze wspólnych tradycyjnych posiłków.

Tradycyjnie do żurku wielkanocnego

Pisanki, kraszanki, jaja faszerowane szynką i obowiązkowo w żurku przekrojone na malownicze dwie połówki. Nie może też zabraknąć wędzonych szynek, kiełbas i pasztetów – taką obfitością wita nas stół wielkanocny. Świąteczne śniadanie to również Kiełbasa Biała Parzona, ta marki Hańderek zaskoczy wyrazistą nutą majeranku i doskonałym mięsem wieprzowym. Najprawdopodobniej stanie sią ona najważniejszym dodatkiem do żurku. Wielu z nas lubi ją również z dodatkiem buraczków tzw. ćwikły. Podanie jej z sosem chrzanowym to wypełnienie wielkanocnej tradycji, która wyraźnie wskazuje, że zjedzenie w Niedzielę Wielkanocną chrzanu skutkuje natychmiastowym odpędzeniem złych mocy. Choć biała kiełbasa tradycyjnie gości na naszych stołach, to można ją przygotować nieco inaczej - nowocześnie. Jednym z bardziej oryginalnych przepisów jest przygotowanie jej w piekarniku z dodatkiem cebuli i warzyw. Ciekawą propozycją jest również usmażenie jej w głębokim tłuszczu w cieście naleśnikowym. Znakomity smak polskiego mięsa podkreślony naturalnymi przyprawami to przepis na udane świętowanie.

Wyrazisty smak Wielkanocy – wędliny TRADYCYJNE
W okresie przedświątecznym z dużo większą uwagą dokonujemy zakupów wędlin. Szynki, pasztety i kiełbasy przeznaczone na stół wielkanocny muszą być tradycyjne, wyjątkowo samcze i aromatyczne. Najlepiej gdyby w 100 % dorównywały tym, których smak pamiętamy z dzieciństwa. Coraz częściej chcemy, aby wędliny podawane podczas wielkanocnych posiłków były naturalne, przygotowane bez dodatku konserwantów i wzmacniaczy smaku. Powinny być tradycyjnie wędzone, najlepiej gdyby ich świeżość utrzymana była tylko przy użyciu soli. Doskonale byłoby gdyby dostępne były w niewygórowanej ceny. Takich wędlin oczekujemy. Zgodnie z trendem naturalności w rodzinnej firmie z Buczkowic powstały takie wędliny – na wskroś TRADYCYJNE. Do grupy wędlin TRADYCYJNYCH należą dwie szynki TRADYCYJNA i TRADYCYJNA Z TŁUSZCZYKIEM oraz KIEŁBASA WIEJSKA TRADYCYJNA. TRADYCJA w nazwach wędlin zobowiązuje – zostały one przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, a ich smak i aromat nie pozostawia wątpliwości, że są to wędliny najwyższej jakości. Wędliny TRADYCYJNE wielokrotnie docenili smakosze i krytycy, otrzymały one szereg rekomendacji. Wyroby uhonorowano nagrodami: medal  w plebiscycie konsumenckim NAJLEPSZY PRODUKT ROKU 2018, wyróżnienie POLAGRA Najlepszy Producent Wędlin, godło DOCEŃ POLSKIE oraz miano Najsmaczniejszej Wędliny Roku 2018.

www.handerek.com.pl





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS