Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2014-05-25

A A A POLEĆ DRUKUJ

Pierwsze zwycięstwo Polski w Gourmand World Cookbook Awards

Książka Japońskie słodycze autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek zdobyła pierwsze miejsce w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w kategorii kuchnia japońska. Jest to tym bardziej wyjątkowa sytuacja, gdyż pierwszy raz w prawie dwudziestoletniej historii imprezy główna nagroda przypadła dla Polski.  Japońskie słodycze pokonały w ścisłym finale publikacje z Danii, Japonii, Peru, Singapuru, Francji i USA.

Gourmand World Cookbook Awards to jeden z najważniejszych konkursów książki kulinarnej (przepisy, historia kuchni, książki o alkoholach i napojach) nazywany kulinarnymi Oskarami. W 2013 roku do konkursu zgłoszono kilkanaście tysięcy książek z 187 krajów świata. W tym roku impreza odbywa się w Daxing, dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Pekinu. 





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS