Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2019-02-14

A A A POLEĆ DRUKUJ

Konkurs Debic Pastry Cup

28 marca 2019 r., podczas targów EUROgastro w Nadarzynie, odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała – mistrz Polski i świata w cukiernictwie, wykładowca, szkoleniowiec i mentor z ponad 25-letnim doświadczeniem zawodowym. Uczestnikami będą dwuosobowe drużyny w składzie cukiernik/pastry chef lub cuisine chef oraz asystent/pomocnik pracujący w zawodzie minimum od dwóch lat. Co ciekawe, mogą dobierać się do zespołu w dowolny sposób, niekoniecznie z tego samego miejsca pracy.

Zadania dla uczestników zostaną podzielone na dwie części:

·      freestyle – wykonanie dowolnego torciku deserowego o średnicy 21 cm

·   przygotowanie identycznych 12 talerzy z deserami restauracyjnymi

Czas na wykonanie obu zadań to trzy godziny. Dodatkowo zespoły otrzymają 30 minut na przygotowanie i posprzątanie stanowiska. Warunkiem jest wykorzystanie dowolnych produktów z asortymentu marki Debic. Następnie Komisja Konkursowa, w której skład wejdą m.in. Bruno van Vaerenbergh, doświadczony belgijski  cukiernik i nauczyciel, ekspert FrieslandCampina Professional specjalizujący się w pracy z czekoladą. Co ciekawe, jest on także redaktorem magazynów branżowych zajmującym się także marketingiem internetowym i organizacją pokazów. Jest również absolwentem paryskiej Bellouet Conseil, ENSP Yssingeaux i Międzynarodowej Szkoły Cukiernictwa Oliviera Bajarda. Ponad to, w jury zasiądą jeszcze dwie osoby ze strefy VIP oraz dwóch profesjonalistów z branży, którzy zakwalifikują maksymalnie 6 drużyn, które wezmą udział w finale. Ocenie będzie podlegała praca zespołu, a dla najlepszej trójki przewidziano atrakcyjne nagrody.

Zakwalifikowane do udziału drużyny zostaną przedstawione na początku marca. Sam konkurs rozpocznie i zakończy się 28 marca. Dzień później odbędzie się pokaz mistrzów, podczas którego szef kuchni przygotuje przystawkę, a cukiernik deser.

Sponsorem głównym konkursu jest marka Debic we współpracy z MT Targi Polska. Więcej informacji o konkursie znajduję się pod adresem: https://www.facebook.com/Debic-Pastry-Cup-2576761122341196/?epa=SEARCH_BOX

 

***

Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS