Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2017-03-28

A A A POLEĆ DRUKUJ

Hard - Ice na targach cukierniczych w Katowicach

VIII edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi to kolejna branżowa impreza w tym sezonie, na której prezentuje się firma Hard - Ice. Polski producent urządzeń do wytwarzania lodów przedstawia w Katowicach swoją bogatą ofertę, na którą składa się już w sumie 15 profesjonalnych modeli maszyn.

Targi ruszyły w sobotę -  25 marca. Zakończenie i finał imprezy zaplanowano na 27 marca. To jeden z waĹźniejszych eventów w polskiej branĹźy cukierniczej. W ubiegłym roku  SweetTARGi, zgromadziły 140 wystawców i odwiedziło je blisko 5 tysięcy miłośników słodkości.

Tegoroczna edycja została zorganizowana w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, a jej organizatorzy zadbali o wiele atrakcji i konkursów. Będą mistrzostwa baristów czy pokazy dekorowania wielkanocnych jaj. Nie zabraknie szkoleń i seminariów.

-  Jest to dla nas okres szczególny, poniewaĹź dosłownie za chwilę rozpoczynamy kolejny sezon. Za nami otwarcia juĹź pierwszych lodziarni, niebawem będą kolejne. To tak naprawdę jest moment kulminacyjny, jeĹźeli chodzi o sprzedaĹź urządzeń naszej marki. Właśnie teraz nasi potencjalni klienci podejmują decyzje o otwieraniu swoich biznesów, a co za tym idzie o zakupie sprzętu - mówi Paulina Czaplejewicz, manager  Hard – Ice.

Najbardziej rozbudowana jest oferta maszyn do produkcji lodowych świderków. Ten rodzaj lodów zyskał masową popularność dzięki największej obecnie sieci lodziarni franczyzowych w Europie - „Lody Bonano”. Wszystkie urządzenia w nich uĹźywane pochodzą właśnie od tego polskiego producenta.

Tym razem  Hard – Ice osobom, które odwiedzą  SweetTARGi chce zaprezentować swoje nowości. Pierwszą z nich jest model Maxi Freeze, w którym zainstalowano innowacyjny system mroĹźenia „Multi point” i bardzo wydajną sprężarkę.

- Mogę śmiało powiedzieć, Ĺźe konstrukcja tej maszyny zrewolucjonizowała branżę lodową.  Sprzęt bowiem odznacza się zwiększoną wydajnością. Dzięki Maxi Freeze lodziarnia  pracuje sprawniej i na pewno szybciej wydaje kolejne porcje lodów swoim klientom – podkreśla Paulina Czaplejewicz.

W ciągu godziny Maxi Freeze jest w stanie wyprodukować 420 lodów. Kolejną nowością w ofercie Hard - Ice jest model Eskimo.

- To najbardziej zaawansowana i pełna niespotykanych dotąd, innowacyjnych rozwiązań maszyna. W ciągu zaledwie godziny Eskimo moĹźne wytworzyć prawie pół tysiąca porcji lodów. To zupełnie inny pułap i inna jakość. Takich parametrów jak Eskimo nie posiadało dotąd Ĺźadne urządzenie dostępne na rynku – zapewnia  Paulina Czaplejewicz.

Poza maszynami do produkcji lodów amerykańskich w tegorocznej ofercie Hard - Ice znajdują się równieĹź urządzenia do lodów włoskich.

- W tej dziedzinie równieĹź mamy nowe produkty. WyróĹźniają się przede wszystkim unikalnym systemem sterowania pompami do napowietrzania, dzięki czemu, choć wydawało się to wręcz niemoĹźliwe, ale serwowane lody włoskie wykazują jeszcze bardziej aksamitną konsystencję i lekkością – zapewnia manager z Hard – Ice.

W stałej sprzedaĹźy Hard – Ice znajdują się obecne na rynku juĹź od kilku sezonów  maszyny do lodów gałkowych, granitory oraz urządzenia wykorzystywane do produkcji shake'ów.

- Zarówno nowe modele urządzeń, jak i te które są od dawna w naszej ofercie spotykają się z ogromnym zainteresowanie naszych klientów. Jesteśmy obecni juĹź nie tylko na polskim rynku, ale teĹź w lodziarniach, które funkcjonują na południu Europy – m.in. w Hiszpanii i Grecji – mówi Paulina Czaplejewicz.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS