Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2019-04-08

A A A POLEĆ DRUKUJ

Czas na wiosenne przekąski!

Wiosna kojarzy nam się z lekkością. Delikatnie zielenią się drzewa, nieśmiało rozkwitają pierwsze kwiaty, na ulicach widać więcej aktywnych fizycznie osób. Nie myślimy o ciężkich potrawach. I słusznie! Wiosna to doskonały czas, by zadbać o fantazyjne i szybkie przekąski.

Kiedy za oknem kusi słońce, a dni stają się coraz dłuższe, ostatnie, na co mamy ochotę to spędzanie długich godzin w kuchni na gotowaniu. Oczywiście, pełnowartościowego obiadu nie powinniśmy wyrzucać z codziennego jadłospisu! Ale co z pozostałymi posiłkami? Warto jest jeść mniejsze porcje – ale częściej. Z pomocą nadchodzą przekąski – i wcale nie chodzi tu o podjadanie, a rozsądne podejście do jedzenia. Wiosenne potrawy powinny dodawać nam sił, być łatwe w przygotowaniu i wygodne do zabrania ze sobą w plener. Idealnie sprawdzą się tu sałatki, kanapki i proste dania na ciepło.

W domu, w pracy i na trawie

Na popołudniowy spadek formy, kiedy najchętniej byśmy się zdrzemnęli, doskonałym pomysłem będzie sałatka. Bez obaw, nie wiąże się z monotonnym krojeniem składników i mieszaniem. Do słoika lub pojemnika wystarczy wrzucić:

·         rukolę

·         kawałki sera typu lazur lub brie

·         kawałki gruszki

·         pestki słonecznika

Całość wystarczy skropić oliwą i gotowe! Dobrym pomysłem, na niemal każdą okazję, są również „ciepłe kanapeczki”. Na kromki bułki połóżcie starty ser mozzarella, szynkę parmeńską. Tak przygotowaną kanapkę należy kilka minut zapiekać i podawać z ulubionym sosem, takim jak Sos Kielecki kanapkowy. Ma charakterystyczny i głęboki smak oraz wyraźnie wyczuwalne kawałki warzyw – co idealnie komponuje się ze smakiem przygotowanej zapiekanki. Jest to doskonały pomysł na przekąskę niezależnie od tego, czy mamy przerwę w biurze, czy wybieramy się na piknik pod chmurką.





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS