SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Miesięcznik „Pyszne” zamiast dwumiesięcznika „To jest Pyszne”

Wydawnictwo Phoenix Press w środę 2 grudnia br. wprowadza na rynek luksusowy miesięcznik kulinarny „Pyszne”. Zastąpi on dotąd wydawany przez spółkę dwumiesięcznik „To jest Pyszne”.

- Postawiliśmy „na głowie” dotychczasową koncepcję magazynu, więc trudno tu mówić o „odświeżeniu” marki - wyjaśnia Urszula Kaszubowska, dyrektor wydawnicza segmentu czasopism kulinarnych w Phoenix Press.

Ponad 30 proc. redakcyjnej części nowego pisma stanowią poradniki dotyczące tego jak doskonalić umiejętności kulinarne na przykładzie konkretnych potraw.

- Obok wysmakowanych zdjęć i prezentacji potraw silnie koncentrujemy się na praktycznej, użytkowej stronie pisma, ponieważ tego, jak potwierdziły nam badania, potrzebują czytelniczki - mówi Kaszubowska.

Do stałych elementów miesięcznika należą też m.in.: "Domowa piekarnia", "Bohater sezonu" (rubryka o sezonowym produkcie ), "Smakujemy Polskę", (dział promujący polskie produkty regionalne ), dział podróżniczy „Widelcem po mapie” czy rubryka o słodkościach. W pierwszym numerze redakcja pisze szeroko o Wigilii i potrawach świątecznych.

„Pyszne” ukazuje się w objętości 132 stron, nakładzie 50 tys. egz. i w cenie 6,99 zł. Dostępne jest również w wersji na urządzenia mobilne i tablety.

Wprowadzeniu tytułu na rynek towarzyszy kampania reklamowa w telewizji (TVP1, TVP2, TVN, Polsat, stacje tematyczne) oraz w radiu (RMF FM i RMF Classic).

Pismo „To jest pyszne” zadebiutowało na rynku w 2007 roku jako wydanie specjalne „Świata Kobiety”. Początkowo było kwartalnikiem, potem stało się dwumiesięcznikiem.

Dołącz do dyskusji: Miesięcznik „Pyszne” zamiast dwumiesięcznika „To jest Pyszne”

0 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl